Wednesday, June 16, 2010

Undo @ Ctrl Z

Kalau lah hidup dapat di undo atau ada buttoon Ctrl-Z macam dalam computer or lappy ape akan korang buat ye...


Selain guna mouse like senang kalu guna short cut.

Bagi aku, kadang- kadang aku macam dah terbiasa kalu salah sikit buat kerja di ofis nie, aku akan tekan butang Ctrl-Z, konon nya nk repeat balik lar keje tue, terutama kalu benda melibat kan calculation yang salu aku guna...

Tapi masalah nya, kadang - kadang sampai terbawa - bawa ke hidupan realiti, yang tak melibat kan computer.

Contoh nya:
1) Tengah drive, tiba rasa x sabar dan cube memotang kereta di hadapan, tiba2 terlanggar kereta dari arah bertentangan
Ctrl-Z = rasa nk undo dan tidak cuba memotang kereta di hadapan.. kerna dah tuhu akan terlanggar..

Kadang- kadang korang pon ada tak perasaan tue..? huhuhu aku salu ada perasaan mcm tue tau, normal kot aku nie.. berdasar kan kpd kerja dan activiti harian aku.. huhu

Ctrl  Z singkatan untuk undo


Cara panjang untuk icon Undo - Click File n cari di situ.


Undo Icon - salu jumpa di microsoft words n excel dan lain - lain

Kalau lah memang ada butang Undo or Ctrl - Z nie dalam hidup harian, msti tak akan ada kesalahan yang akan berlaku. Semua orang akan jadi perfect sentiasa..

Tapi keburukan pon ada kot, may be... kita akan sedikit ketinggalan dengan masa.. mau tak nya.. masa tak tggu kita..  Masa tetap berlalu.. huhuhu

Masa akan pergi begitu jer, memang makin rugi.

Mula lar semua jd kalam kabut, kejar balik masa.

P/s kalu buat sesuatu baik pikir berkali - kali baik buruk nya..Kerna masa tak akan kembali..

pic sume gari Mr.  Googles k..

2 comments:

realiti.. said...

kehidupan telah ditentukan qada' dan qadarnya..jikalau kehidupan ni bleh diundo..maka rmai lh manusia akn berani melanggar perintah ALLAH S.W.T..pas2 dh langgar..cntrl+Z..dh xjd ape2..tp ALLAH itu adil..jika kte langgar perintahnya..kte dpt blsnnya..jika kita ikot perintanya..kita dpt gk blsnya..

Frogy said...

:) betul.. tima kasih coz bagi pendapat...