Tuesday, June 21, 2011

Single is Owesome , tak lar teruk mana pun.

(Note: Pada mereka yang putus cinta, dan asyik merungut kerana Single)

Orang lain jangan baca

Been In Relationship kepada Single, tak lar teruk mana pun. Ada orang cakap been single ni bosan? Bagi aku tak lar bosan mana pun, sebab aku pun pernah jadi single. Best OOOOooo Single
Been single adalah lebih kepada diri sendiri. Macam mana nak menghargai diri dan hanya memikirkan hal sendiri tanpa perlu serabut kepala nak fikir setiap jam nak kene punch card, roger wat apa saja termasuk pi tandas patbelas kali pun kene bagi tau. (kalu tak bagi pun nak merajuk)

“Babe, i nak pi toilet jap, nanti dah bis i msg u lagi k” Ada ke macam nie??

(Memang sifat pasangan bercinta, keje nak report jer)

Single, inilah masanya tuk KENALI DIRI. Buat segala yang menjadi fevret korang sebelum nie. Benda yang korang tak dapat buat waktu berpunya. Kalu aku, Yes benda yang aku akan buat mesti lar usha mamat handsome dan cuba been noty skit, tak pun buat benda gila – gila yang memang aku suka buat, iaitu pi holiday,gelak kuat – kuat kt public, sengeh (senyum) macam kerang busuk bagi orang tengok rasa Annoying... lagi lagi..

Kalau dulu pantang keluar mesti lepak Chilli, Garden, TGI padahal tekak korang bukan western sangat pun, n Sen bukan lebat mana, tapi nak belagak punya pasal ikutkan aja Si Dia yang kekonon bertekak omputih nun. Padahal fevret food korang sebenarnya Chinese or Japanese food. Yeay, ini lar masanya nak balas dendam makan benda tue kn. Tak pun gerai tepi jalan pun sodap. Takdak sapa nak jaga Standard korang. been yourself.

Dengar music, tonton filem, shopping, makan,hang out with best buddy, trekking, talking, gossiping, met new people new fwen, buat apa jer yang korang rasa nak buat. Single is not bored yaw...

Bila been single bukan bermakna seorang tapi, masih ada family dan kawan – kawan yang selama nie diabaikan sebab banyak masa di habiskan dengan Balak jer.

Berada di samping kawan – kawan adalah salah satu cara untuk kembali pada sifat sebenar korang. Jarang sangat lar, kita nak menipu diri kita bila berdepan dengan kawan baik. (Kecuali lar ko nie jenis cakap besar n nak menang jer)

Tak der orang lebih sayang kan korang lebih dari family sendiri. Hargailah waktu – waktu begini, kerana meraka lebih memahami korang lebih dari segalanya.

Menjadi single bukan bersifat kekal. Satu hari pasti akan ada 2 nya. Kerana setiap manusia telah dicipta berpasang – pasangan. Inilah masanya korang menghargai dan merasai habis – habisan pengalaman ini. Tak perlu mempunyai teman tuk buat diri korang lengkap, tapi sebenarnya korang dah cukup lengkap kerana DIRI SENDIRI.





Note: nie n3 tuk sapa tah. Aku kan penasihat cinta, dan perasaan.  

10 comments:

Solihahazahar said...

saye single saye single !! kahkahkah

Mek Norfa said...

betul tu liz.. kadang2 single pun hokey jugak..haha

KAMIHIDUP said...

dah 20++ tahun KAMI single. memang ohsem.

Heidi Shafiq said...

nenek aku single skrg ni..

Cik Jannah said...

sokong.. better single haa..:) dah paham sangat..

misya mialen said...

Single tu memang bt kita rasa free..;D blh bt apa yg kita suka.tp, lmbt laun, bila usia sdh makin meningkat, keinginan utk berdua tu ttp ada,kecuali bg yg trauma ditinggal kekasih.bila single, jgn pernah lupa utk beri perhatian sedikit jika ada yg nak usha.;D supaya atleast, ada calon utk masa hdpn;D hihi

Nurul Amira said...

single , bebas utk buat apa saje tnpa konkongan ! cheer up baby ! xD

emmajean said...

saya pun single jugak !!! hahaha yes been single tak lah teruk mana pun

azeelia azman said...

hahaha. single laa bagus. come baca my entry about single too. btw. folo here dear.

cik nur said...

btol tuh aku setuju time nih kita boleh explore benda2 yang baru tau :)
jumpa orang2 yang baru yang penting kita akan lebih spent time dgn famili dan kawan2 kgak :)