Tuesday, June 21, 2011

Single is Owesome , tak lar teruk mana pun.

(Note: Pada mereka yang putus cinta, dan asyik merungut kerana Single)

Orang lain jangan baca

Been In Relationship kepada Single, tak lar teruk mana pun. Ada orang cakap been single ni bosan? Bagi aku tak lar bosan mana pun, sebab aku pun pernah jadi single. Best OOOOooo Single
Been single adalah lebih kepada diri sendiri. Macam mana nak menghargai diri dan hanya memikirkan hal sendiri tanpa perlu serabut kepala nak fikir setiap jam nak kene punch card, roger wat apa saja termasuk pi tandas patbelas kali pun kene bagi tau. (kalu tak bagi pun nak merajuk)

“Babe, i nak pi toilet jap, nanti dah bis i msg u lagi k” Ada ke macam nie??

(Memang sifat pasangan bercinta, keje nak report jer)

Single, inilah masanya tuk KENALI DIRI. Buat segala yang menjadi fevret korang sebelum nie. Benda yang korang tak dapat buat waktu berpunya. Kalu aku, Yes benda yang aku akan buat mesti lar usha mamat handsome dan cuba been noty skit, tak pun buat benda gila – gila yang memang aku suka buat, iaitu pi holiday,gelak kuat – kuat kt public, sengeh (senyum) macam kerang busuk bagi orang tengok rasa Annoying... lagi lagi..

Kalau dulu pantang keluar mesti lepak Chilli, Garden, TGI padahal tekak korang bukan western sangat pun, n Sen bukan lebat mana, tapi nak belagak punya pasal ikutkan aja Si Dia yang kekonon bertekak omputih nun. Padahal fevret food korang sebenarnya Chinese or Japanese food. Yeay, ini lar masanya nak balas dendam makan benda tue kn. Tak pun gerai tepi jalan pun sodap. Takdak sapa nak jaga Standard korang. been yourself.

Dengar music, tonton filem, shopping, makan,hang out with best buddy, trekking, talking, gossiping, met new people new fwen, buat apa jer yang korang rasa nak buat. Single is not bored yaw...

Bila been single bukan bermakna seorang tapi, masih ada family dan kawan – kawan yang selama nie diabaikan sebab banyak masa di habiskan dengan Balak jer.

Berada di samping kawan – kawan adalah salah satu cara untuk kembali pada sifat sebenar korang. Jarang sangat lar, kita nak menipu diri kita bila berdepan dengan kawan baik. (Kecuali lar ko nie jenis cakap besar n nak menang jer)

Tak der orang lebih sayang kan korang lebih dari family sendiri. Hargailah waktu – waktu begini, kerana meraka lebih memahami korang lebih dari segalanya.

Menjadi single bukan bersifat kekal. Satu hari pasti akan ada 2 nya. Kerana setiap manusia telah dicipta berpasang – pasangan. Inilah masanya korang menghargai dan merasai habis – habisan pengalaman ini. Tak perlu mempunyai teman tuk buat diri korang lengkap, tapi sebenarnya korang dah cukup lengkap kerana DIRI SENDIRI.





Note: nie n3 tuk sapa tah. Aku kan penasihat cinta, dan perasaan.  

Monday, June 20, 2011

Sayang 100%

Aku selalu tengok , ramai orang suka sangat meratap bila putus cintun or istilah korang clash. Wei, bukan orang tue mati pun yang nak meratap sampai nak gila. Bila korang gaduh ngan mak bapak korang tak der plak meratap macam tue. Lagi depa yang bagi makan hang dari kecik.


Kadang tue sampai seratussepuluh hari sepuluh jam nak meleleh air mata sampai mata kalah hantu kak limah, either makin kerempeng or makin buntal, baju pat bakul tak basuh, badan kalah bau lori Alam Flora, bilik jangan cakap lar dah rupa tongkang meletup.. muka lagi lar kalah mayat.

Wei, kalu teruk macam tue pun, bukan dia nak datang kat hang balik pun. Tak payah lar.. penaya diri sampai mudarat macam tue.

Aku pun pernah jugak in that situation. Tapi sebenarnya, aku dengar cakap sorang kawan baik aku. (Tapi sebelum kes nie lar.. dia suka sangat nasihat aku base on dia punya pengalaman. yes aku sayang dia, sebab semua nasihat dia logik, bukan kosong.)

“Kalu kita sayang benda apa sekalipun, tapi pastikan sayang tue tidak melebihi sayang kita pada diri sendiri, Tuhan, dan keluarga.”

Contoh : Dari 100% sayang tue... pastikan percent tertinggi adalah tuk diri sendiri, 20% diri sendiri, 20% Agama (penting nie) , 15% keluarga, 5% Kawan – kawan, .. etc,.. (paham ke idok).

*Bila kita sayang diri kita secara tak langsung kita menghargai apa didepan mata kita.*

Double OOOmph  Cer Klik TGK
Start Engine Let's Go to HK