Friday, January 4, 2013

Delay

Alhamdilillah, dah tahun baru dah pun. Walaupun 1 haram pun, azam tahun lepas berjaya, tapi tahun nie aku tak lupa nak buat azam jugak. Hope berjaya lar kali nie.

Cuma bezanya azam tahun lepas dibuat dengan emosi dan akal tidak stabil. Azam tahun nie lebih logik dan memerlukan kekuatan mental menjayakannya.

Tak payah lar ribut nak tau apa azam tue. Cukup setakat mendoakan yang terbaik untuk aku tahun nie, aku dah bersyukur.

Pasal kawen ke hapa, tak payah ribut - ribut nak tanya jugak. Memang tidak ini tahun. Tahun depan pun belum tentu.

Yang pasti aku banyak jugak HUTANG entry dengan ini belog sejak 2 menjak nie. Ye entry tahun lepas belum tertunai. Aku cuma akan pilih 1 jer, untuk sajikan bila ada angin semangat untuk belog datang. The rest simpan rapat - rapat dalam gobok.


Malam new year memang plan tak gi mana. Dok lepak rumah sambil order Dominos hantar depan pintu. Sebab esok dah plan dengan Najib nak daki Broga. 

Dah serupa tradisai plak. Last year on New Year pun panjat Broga dengan Najib jugak. Tahun depan kalau panjat lagi,... memang tak kot. sebab tahun nie Najib dah nak kawen.

******
Tipu, i keluar jugak malam tue, Cma sms jam 11, ajak keluar tengok bunga api. Lepak sampai pukul 2.30 sampai rumah pukul 3. Pukul 4 nak bangun Najib datang nak amik keta pi Broga. 
Memang tak tido. Panjat Broga sambil mata tertutup (tipu). 

Turun, cukup Dopluh sembilan jam aku tak tido, baru jumpa bantal. 
1.1.2013 aku penuh dengan sesi qado tido sampai malam. 

Wasalam. 




4 comments:

Tukang Karut said...

kena tenung betul2 baru nampak ko di celah akar tu...

4feet8 said...

wah..syoknya panjat broga.. memang plan nak panjat juga..InsyaAllah tahun ni..sebelum panjat kinabalu..

cik nur said...

gila ahh smpi tak tido hahah kalo nur mmg panjat sambil tutup mata hahaha :)

Ada Acabin said...

hoi pi panjat broga tak hajakk kannn....