Wednesday, May 8, 2013

Beza


Penggunaan perkataan biar betul supaya tiada salah faham, MELAYU, ISLAM dan BUMIPUTERA adalah 3 benda berbeza.

- Saya orang melayu (bangsa)
- Saya orang Islam (Agama, boleh jadi orang cina beragama Islam )
- Saya Bumiputera (Penduduk asal sesuatu negara, tiada kaitan dengan agama)

Tak kan benda simple macam tue nak kene sekolahkan.

Please take note.
(terutama dalam bab politik) 


* Grrrrr bengang dengan bos sendiri, 
belajar tinggi tapi benda macam tue pun tak reti beza. 



6 comments:

abghani said...

saya bangsa melayu beragama islam membeli rumah quoata bumiputra utk mendapatkan harga murah sikit.

ok tak ayat nie?

nurul nadea said...

boss is always rite heh~

Tukang Karut said...

ramai yang ngaku pandai tapi bodoh sebenarnya...

aizamia3 said...

print screen bagi je bos tu baca..

Lizzie Yasmin said...

Nurul Nadea: Sapa pun tahu, his wrong.

Lizzie Yasmin said...

Nurul Nadea: Sapa pun tahu, his wrong.