Tuesday, July 23, 2013

Baju Raya Vintage Style

Orang sekarang, selagi tak habis sebulan raya, selagi tue dok pikir nak cari baju. Maklum lar, open house sani sini bersepah merata. Nak repeat baju, kadang - kadang tue, sendiri dah tak lalu nak tengok. Nak beli baru onkos dah settle belanja raya. Dan akhirnya pilihan terbaik adalah mix and match. 

Boleh pakai repeat tanpa rasa muak, dengan pelbagai cara. 

Kalau baju kurung, rasanya kebarangkalian untuk mix and match adalah susah. Solution terbaik adalah dengan mempelbagaikan tops silap - silap boleh dipakai dengan jeans, dress,  mahupun skirt pelbagai bentuk dan corak. 

Lagi, 1 perangai gadis sekarang adalah berani. Berani pelbagaikan gaya dan paling YER adalah TAK NAK SERUPA DENGAN ORANG LAIN. 

Jika anda jenis penggemar, barang limited, dan suka mix and match dan paling utama penggemar fashion vintage classic. Sini nak bagi tahu, US FAMINNILE VINTAGE CLOSET tengah upload baju VINTAGE RAYA nya. 

Kalau berkenan cepat chop terus. Semua baju hanya ada SEHELAI setiap 1. Kebarangkalian untuk sama dengan orang lain memang tak lar. 

Material Lace Tebal, memang susah nak dapat material nie.
Saiz  limited. 
Sila check measurement untuk tentukan saiz. 



Material Crepe ada detail bahagian leher dan bawah baju. 



Pernah dulu entah sapatah berkenan dengan baju aku, lebih kurang macam nie. 
Konon susah nak dapat lar hapa lar. Nah sekarang terang - terang depan mata, tinggal nak beli jer. 
Tapi memang pun, lace lama macam nie, bukan senang nak jumpa untuk baju baru. 


Nie tak payah cakap lar. Memang my fav. Kalau ikut memang sayang nak jual. 
Tengok lar, kalau raya nie tak terjual. 
Memang wa rempat for myslef lar. hahahaa... 

Ada banyak lagi. Boleh visit www.facebook.com/UsFaminnile for more. 

Semua tops berharga RM30 dan RM32 (Sabah Sarawak) termasuk postage yer.  

Kalau kenal sapa pemilik KISAH KATAK PINK, maka tak perlu lah ragu - ragu dengan Page nie. 
Tuan Tanah Sama. 

Sekian. 





3 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. lawanya! kau punya online shop ye. semoga ramai shopping situ. hehe aku sejak kawin suka pakai jubah je. hehee. tapi serius, aku suka design vintage! one in millions kan :)

azrasophie said...

Ya Allah..kite mmg suke baju vintage..tetambah lace..masyaAllah

Lelaki said...

cantik2 juga ye.