Friday, February 28, 2014

28 Feb 2014 : Update

Dah berapa hari suara aku serak. Orang kata sebab cuaca, tapi aku cakap sebab habuk dan aircond. Saja nak perangat officemate yang suka sangat control aircond. Kalau  melampau sejuk ok jugak kot, at least ada jugak ventilation dalam office nie. Ini tidak, dah serupa sama panas dengan luar. Baik ko angkat kerusi meje letak luar. Biar orang nak ber -aircond nie dok dalam.

Aku pun bukan spesis tahan sejuk pun, tapi agak - agak lar nak berpanas pun. 30 apa rasa. Dah lar batuk tak menahan, memang berkokok je lar kalau badan membahang. Padam muka, pasang telinga lar ko dengar aku berkokok sebab panas.

Suara tak payah cakap. jerit sampai terkeluar anak rengkong pun belum tentu orang dengar suara aku. Azab bila nak bercaka,p kene keluar nafas dari perut. Letih mencungap bila orang ajak berdebat dengan condition sekarang.

Deal dengan supplier pun 1 hal jugak. Wa tau lar suara wa seksi, tak  payah lar ko berdehem pat ratus kali. Wa yang sakit rengkong pun tak melampau macam tue.

Seksa jiwa raga dah lar, berat badan makin naik, ada orang cakap wa dah nampak sikit shape berbanding dulu macam papan plywood. Tapi wa tetap cakap.. "OMG.. WA GEMUK.. "  Maklum lar belum biasa lagi dengan angka  5 didepan. Last jejak 5 pun 5 tahun lepas.

Itu saja update. Tengah nak heat up balik blog.



No comments: