Friday, February 28, 2014

28 Feb 2014 : Update

Dah berapa hari suara aku serak. Orang kata sebab cuaca, tapi aku cakap sebab habuk dan aircond. Saja nak perangat officemate yang suka sangat control aircond. Kalau  melampau sejuk ok jugak kot, at least ada jugak ventilation dalam office nie. Ini tidak, dah serupa sama panas dengan luar. Baik ko angkat kerusi meje letak luar. Biar orang nak ber -aircond nie dok dalam.

Aku pun bukan spesis tahan sejuk pun, tapi agak - agak lar nak berpanas pun. 30 apa rasa. Dah lar batuk tak menahan, memang berkokok je lar kalau badan membahang. Padam muka, pasang telinga lar ko dengar aku berkokok sebab panas.

Suara tak payah cakap. jerit sampai terkeluar anak rengkong pun belum tentu orang dengar suara aku. Azab bila nak bercaka,p kene keluar nafas dari perut. Letih mencungap bila orang ajak berdebat dengan condition sekarang.

Deal dengan supplier pun 1 hal jugak. Wa tau lar suara wa seksi, tak  payah lar ko berdehem pat ratus kali. Wa yang sakit rengkong pun tak melampau macam tue.

Seksa jiwa raga dah lar, berat badan makin naik, ada orang cakap wa dah nampak sikit shape berbanding dulu macam papan plywood. Tapi wa tetap cakap.. "OMG.. WA GEMUK.. "  Maklum lar belum biasa lagi dengan angka  5 didepan. Last jejak 5 pun 5 tahun lepas.

Itu saja update. Tengah nak heat up balik blog.



Friday, February 21, 2014

ESOK

SEMALAM aku  DELETE

HARI  NIE aku  EDIT 

ESOK  aku  PUBLISH 

-Liz- 



Thursday, February 20, 2014

Sepi

Hari - hari bukak blog..
hanya setakat bukak,
baca apa yang patut dan tutup.
Kadang biar sampai ke petang shutdown sama dengan pc.

balik rumah jangan harap nak mengadap.
penat sangat pun tak jugak. Mungkin ini panggilan malas.

Biar dia sepi sementara.
Tak der apa yang untuk dicerita.
Kerana hidup aku masih sama.

1 azam dah pun terlaksana,
nanti aku cerita itu pun bergantung pada masa.

Selamat Tahun Baru, kalau masih boleh wish.
Kalau tak, cukup setakat bersapa.

Liz